Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Harkány László és az Erkel Ferenc Olajipari Művelődési Ház

Az Erkel Ferenc Olajipari Művelődési Ház (a nevet 1946-ban vette lef az intézmény) az Ady utcában Nagykanizsa jelentős kulturális intézménye volt az 1990-es évekig, köszönhetően a zalai olajipar támogatásának. Az épületről (Nagykanizsa, Ady u. 8.) a holmi.nagykar. hu-n olvasható bővebben, ma a Hit Gyülekezete épülete. 

Harkány László a gimnázumi tevékenysége mellet az Erkel Ferenc Olajipari Művelődési Ház vezetőjeként 1976-1979 között rendszeresen szervezett és vezettett kulturális programokat, ahol a korabelli viszonyok közt pezsgő kulturális életet hozott létre.

1979-től 1982-ig a Városi Könyvtár vezetőjeként a könyvtárban, elsősorban a díszes zenei olvasóteremben (Sugár u. 3.) folytatta kultúraszervezői tevékenységét. Itt még inkább az irodalmon volt a hangsúly, hiszen a tér nem volt alkalmas színházi előadásokra. A művelődési ház és a könyvtár vendégkönyvei dokumentálják ennek az időszaknak a kulturális forgatagát, az összeállítást itt, és a könyvtártörténeti oldalon a két intézmény vendégkönyveiben fellelhető fényképek, bejegyzések, dokumentumok alapján állítottam össze Balogh László és Balogh Lászlóné Harkány Júlia, a dokumentumok örököseinek hozzájárulásával, mely szíves felajánlást ezúttal is köszönöm.

Rendezvények az ERKELben

Dátum és az esemény

 Képek, dokuemtnumok a rendezvényekről

(A képek egyúttal linkek is, melyekre kattintva az eredeti méretben láthatóak.) 

1976 november 26.

Fekete Gyula író Nagykanizsán 

1977 január 23.

A hazudós. Garas Dezső est

 

   

1977 május 11.  

Dévai Nagy Kamilla és Oszter Sándor estje

   
   

1978 november 20.

Kiss Dénes est

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  

    


Insert failed. Could not insert session data.