Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.ERKEL - KÖNYVTÁR

 

Az Erkel Ferenc Olajipari Művelődési Ház (a nevet 1946-ban vette lef az intézmény) az Ady utcában Nagykanizsa jelentős kulturális intézménye volt az 1990-es évekig, köszönhetően a zalai olajipar támogatásának.

Az épületről (Nagykanizsa, Ady u. 8.) a holmi.nagykar. hu-n olvasható bővebben, ma a Hit Gyülekezete épülete. 

Harkány László a gimnázumi tevékenysége mellet az Erkel Ferenc Olajipari Művelődési Ház vezetőjeként 1976-1979 között rendszeresen szervezett és vezettett kulturális programokat, ahol a korabelli viszonyok közt pezsgő kulturális életet hozott létre. 1979-től 1982-ig a Városi Könyvtár vezetőjeként a könyvtárban, elsősorban a díszes zenei olvasóteremben(Sugár u. 3.) folytatta kultúraszervezői tevékenységét. Itt még inkább az irodalmon volt a hangsúly, hiszen a tér nem volt alkalmas színházi előadásokra. A művelődési ház és a könyvtár vendégkönyvei dokumentálják ennek az időszaknak a kulturális forgatagát, az összeállítást a két intézmény vendégkönyveiben fellelhető fényképek, bejegyzések, dokumentumok alapján állítottam össze Balogh László és Balogh Lászlóné Harkány Júlia, a dokumentumok örököseinek hozzájárulásával, mely szíves felajánlást ezúttal is köszönöm.

 

1976. novemmber 26. Fekete Gyula író Nagykanizsán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1977. január 23. A hazudós. Garas Dezső est

  

1977.május 11.  Dévai Nagy Kamilla és Oszter Sándor estje

    

 

1978. november 20. Kiss Dénes est

1979.

Sütő András est a könyvtárban. Sütő Andrással Tamás István beszélget, mögöttük áll a szervező, Harkány László. (A képen Tamás István hasonlít Szoliva János költőhöz, de a rendezvényen résztvevő Kocsis Katalin pontosította az információt. Köszönöm ezúttal is.) 

1980

1981

A könyvtár emlékkönyvéből, ZALAI ÍRÓK ESTJE az 1981-ből. Balról: Szakolczai Lajos író, irodalomtörténész, Perényi Gyuláné (könyvtáros), Nagy Gáspár költő, Tüskés Tibor irodalomtörténész, Harkány László. Alatta a rendezvény meghívója.